Да решиш баскетболен мач с атака от 0.4 секунди?? Може!

снимка: БТА/AP

Баскетболната игра е нещо изумително и снощи в Мемфис видяхме поредното доказателство, че играта с оранжевата топка може да предложи фамозни обрати не за секунди, а за стотни.

Рано тази сутрин гардът на Гризлис Кортни Лий показа наглед, че в НБА "всичко е възможно". Сакраменто бяха на гости на "гризлитата" и вероятно всички мислеха, че те ще спечелят срещата, след като водеха в резултата със 110:109, забележете, 0.4 секунди преди финалната сирена.

За щастие на домакините, те имаха още един таймаут, след който успяха да организират нападение в половината на Сакраменто. Разбира се, при 0.4 секунди преди края нападение няма как да има в 99% от случаите, но този се оказа много, много по-различен.

Винс Картър трябваше да вкара в игра топката, като направи няколко залъгващи движения. Секунда преди да изтече времето му в "трапеца" Гасол и Кортни Лий си направиха няколко заслона, което обърка защитата на Кингс и Лий остана сам под коша. Картър видя и му метна топката, а гардът с едно докосване и поднасяне вкара за 111:110. Логично, цялата зала изригна, а след 5 минути реферите признаха коша, след като изгледаха десетки повторения.

Тази сутрин клипът с този кош е споделян из всички социални мрежи, така че ето го и при нас: