Цял отбор контузени преди мачовете със САЩ

Сериозни проблеми в националния отбор по волейбол преди мачовете със САЩ от Световната лига. Петима основни състезатели са с контузии, като по-голямата част от тях тренират на облекчен режим. 

Поради най-различни проблеми около последните контроли срещу Иран във Варна травми получиха Цветан Соколов, капитанът Тодор Алексиев, Виктор Йосифов, Николай Пенчев и второто либеро Мартин Божилов.

"Въпросът какво е състоянието на отбора обикновено звучи банално, но не и в този случай. Петима наши играчи са с контузии и не могат да вземат пълноценно участие в тренировките.

Цецо Соколов не работи на 100%, Алексиев започна на пълни обороти едва от вчера, а Пенчев дори не се съблече вчера. Проблеми има Мартин Божилов, с Виктор Йосифов също внимаваме. Не е идеалната ситуация, но знам, че дори и в такава момчетата се мотивират и играят на максимум", заяви пред TV7 селекционерът Камило Плачи.

В петък (23 май) България приема САЩ в първия си мач от Световната лига през този сезон. Двубоят ще бъде предаван пряко по ТV7, като студиото преди него започва в 19:30 часа.