Цветков и Камбуров – най-добрите бг голмайстори в А група

снимка: botevplovdiv.bg

Продаденият от ЦСКА румънски нападател Серджиу Буш с 10-те си гола завърши редовния сезон в А група като най-добър голмайстор в първенството след изминалите 22 кръга. След него с девет попадения остава колумбийският стрелец на Литекс Уилмар Джордан, който също бе продаден в чужбина през зимната пауза тази година.

Тунизийският нападател на Локомотив (София) Ламджед Шехуди и колумбийското крило на Литекс Данило Асприя са следващите футболисти в класацията на реализаторите в редовния сезон с по 8 попадения.

Статистиката от изминалите досега 22 мача показва, че най-добрите български нападатели в А група са ветераните в пловдивските Ботев и Локомотив – Иван Цветков и Мартин Камбуров. Капитаните, въпреки напредналата си футболна възраст – с по 7 гола на сметката си продължават да са недостижими от българските играчи по този показател.

Валери Домовчийски също има 7 гола за Левски, но е изиграл 21 мача, докато Камбуров се е нуждаел от 17, а Цветков – от 18, за да стигне до тази цифра.

Само двама други българи са вкарвали повече от пет гола в А група досега през сезона – Лъчезар Балтанов от Ботев (Пловдив) и Венцислав Христов от Берое с по 6.