Цветан Соколов отбеляза 26 точки за победа на Тренто

снимка: trentinovolley.it

Цветан Соколов отбеляза забележителните 26 точки за италианския волейболен клуб Трентино Волей, който победи с 3:2 аржентинския УСПН във втория си мач от световното клубно първенство за мъже.

Трентино е с актив от две точки в поток "Б" след победата, а УПСН е с четири. Диагоналът на българския национален отбор отбеляза 23 точки от нападение, две от блокада и една с ас, за да поведе в статистиката не само на Трентино, а и изцяло в мача.

Тео Лопес се отчете с 24 пункта в полза на УПСН, а неговият съотборник Богдан Олтяну добави други 23, което направи Соколов най-важната фигура в иначе отслабения тим на Трентино.

След като си размениха по един гейм на по 23 точки, двата отбора продължиха да играят разиграване за разиграване и в крайна сметка Трентино поведе с геймовете след множество допълнителни сервиси и 38:36 в третата част.

УПСН изравни на 2:2, но силите на аржентинците привършиха и италианците ги победиха с 15:11 в тайбрека.

Категоричен лидер в поток "Б" е отборът на Ал-Раян от Катар, който победи с 3:0 тунизийския Есперанс във вторник вечер. Матей Казийски отбеляза 16 точки за успеха на катарците.