ЦСКА с нов собственик във вторник

снимка: Булфото

ЦСКА ще има нов собственик във вторник. Неговото име е Дениз Кизилоз - турският бизнесмен, който миналата седмица имаше среща в София с мажоритарния собственик на „червените" Ивайло Манджуков.

Пред „7 дни спорт" Кизилоз потвърди, че от вторник той ще държи контролният пакет акции в клуба.

"Не знам колко точно са акциите на Ивайло, но се разбрахме, че аз ще получа всичките, които той има. Имахме среща миналия понеделник, на която той отказа да ми продаде своя дял от ЦСКА.

Вчера му изпратих имейл, на който той ми отговори преди около час. Отговорът му бе положителен и във вторник ще имаме среща в София. Ще присъства и българският ми адвокат, за да дооформим документите. Аз няма сам да купя акциите на ЦСКА, имам двама бизнес партньори, които ще са заедно с мен.

Работим заедно в сферата на телекомуникациите", каза Кизилоз, и допълни, че е запознат с тежката ситуация в червения клуб.

"Знам в какво положение се намира ЦСКА и съм готов да платя спешните плащания. След това в клуба ще бъде направен одит, за да разбера точно колко големи са дълговете.

Ще платя, каквото е нужно на момента, а след това съм готов да инвестирам още 5-6 милиона лева в ЦСКА. Когато се разбере колко големи са дълговете на клуба, ще стане ясно и кои са кредиторите, както и колко са те. Ще водя разговори с тях, за да постигнем споразумение", каза още турският бизнесмен.

Кизилоз заяви, че днес ще пътува за Франция, където ще гледа на живо Гран при на Монако във Формула 1. Това е и причината сделката между него и Ивайло Манджуков да бъде финализирана едва във вторник.