ЦСКА предлага директорски пост на Мартин Петров

снимка: БТА

Завърналият се в ЦСКА Мартин Петров от лятото може да се сдобие с нов пост на "Армията". На бившия национал ще бъде предложен директорски пост, ако реши да спре с футбола, пише "7 дни спорт". По този начин на "червените" се надяват, че най-накрая ще намерят така необходимия човек, който да бъде връзката между шефовете и треньорския щаб.

Още по време на представянето си Мартин Петров заяви, че не е изключено да прекрати футболната си кариера през лятото на следващата година. Той обаче не пожела да даде еднозначен отговор на въпроса дали би приел да заеме някакъв пост в клуба, след като окачи бутоните на пирона.

Още преди завръщането му в ЦСКА се заговори, че на Мартин Петров може да бъде предложен договор като играещ директор. За това намекна бившият изпълнителен директор на армейците Георги Илиев-Майкъла.

След смяната на властта на Армията новите босове решиха да предложат само договор като футболист на бившия национал. С оглед на еуфорията сред феновете обаче те са преосмислили да дадат по-голяма власт на Мартин.

Според запознати обаче единствената цел на Лупи е да накара бившия национал да си купи акции в клуба.

През 2008 година, по време на първия престой на Александър Томов на Армията, той се опита да изкуши с подобно предложение и легендата на българския футбол Христо Стоичков. Тогава обаче Камата отказа предложението да заеме директорски пост в клуба. Впоследствие на няколко пъти Стоичков отряза шефовете на ЦСКА да заеме каквато и да било ръководна длъжност в любимия си клуб.