ЦСКА не може да се сравнява с Лудогорец и Ботев (Пловдив)

снимка: Булфото

Председателят на сдружението „ЦСКА Завинаги“ Александър Чакмаков алармира, че настоящият бюджет на 31-кратните шампиони не стига за реална борба за титлата. Според един от модерните деятели на клуба в момента „само си чешем егото“ и „армейците“ не могат да се сравняват по финанси с Лудогорец, Ботев (Пловдив) и Левски.

Чакмаков също така подчерта, че никога не би се съгласил да участва в управлението на клуба, защото „парите стигат“ само за изграждане на тренировъчни игрища.

„Попитах шефовете дали имат възможност да поддържат бюджета и те казаха, че имат. Не виждам обаче как с планирания бюджет ще можем да се борим за титлата. Ако той не се увеличи, нямаме шанс, трябва да го вдигнем, иначе само си чешем егото“, заяви Чакмаков в ефира на Канал 3.

„Ние като сдружение предложихме на шефовете на ЦСКА да консолидираме колкото можем хора от червената общност и да помогнем за изграждането на терени за школата. Така отменяме ръководството в подсигуряването на по-далечна перспектива.

Аз самият под никаква форма няма да участвам в управлението, защото фамилият ми тежи. Не искам някой да си мисли, че съм тръгнал на баир лозе да правя. Бях помолен да помогна и в един момент се съгласих. Нямам пари да издържам клуба, те са ми достатъчни само за това, което правим в момента“, поясни Чакмаков.