ЦСКА кани 400 легенди за юбилея, купонът почва в 10 сутринта

Босовете на ЦСКА вдигнаха завесата около за празнествата по случай 70-годишнината на клуба. Спортният директор на "червените" Пламен Марков оповести програмата за събитието на пресконференция на стадион "Българска армия". На брифинга присъстваха и почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев, председателят на ОСК ЦСКА Георги Калчев, главният скаут на клуба Велизар Димитров, както и Кирил Десподов.

Както е известно, 70-годишнината на ЦСКА на 5 май съвпада с домакинството на Лудогорец от Първа лига. Дербито ще се състои от 20:00 часа на "Васил Левски".

"Празненствата ще започнат в 10 часа сутринта на 5 май. Планувани сме разнообразни забавления за феновете, а на тържеството ще бъдат поканени легенди и настоящи състезатели и треньори от различните видове спортове на ЦСКА. Около 400 ще бъдат легендите и ветераните", обяви Марков.
 
Юбилеят на "армейците" ще бъде част от инициативата "София - Европейска столица на спорта 2018".

На стадион "Българска армия" на 5 май ще се състои турнир на малки вратички с фенове и бивши играчи на клуба. 

В 18:00 часа на Националния стадион "Васил Левски" ще започне официалната церемония, където от 20:00 часа ЦСКА се изправя срещу Лудогорец в дербито от 33-ия кръг на Първа лига.

"Победа над Лудогорец ще бъде изключително ценен подарък. Нашата цел е шампионската титла. Ще я следваме до последния мач. Шампионската титла ще е най-големият подарък за 70-годишнината. Концертът ще бъде на стадион "Васил Левски". Тук е един от артистите - Кирил Десподов. Пожелавам му на 5 май да направи един от най-хубавите мачове. Защо не да вкара решаващ гол и да победим", каза Марков. 

Директорът в ЦСКА обясни защо "червените" не са поканили за юбилея някой европейски гранд - "Грандовете играят заключителни мачове в техните първенства и няма как да се осъществи подобен мач."

Специални плакети за своя принос към развитието на различните видове спорт ще получат легендарните състезатели на клубовете на ЦСКА. Зрителите по трибуните ще могат да се насладят и на специално шоу, което остава изненада. Пламен Марков призова феновете да си купуват билети за всички сектори на стадиона, тъй като е предвидена хореография за цялото съоръжение.

Цените на билетите, които са със специален дизайн, са следните:
- Сектор А - 19,48 лева
- Сектор Б - 7 лева
- Сектор В - 19,48 лева
- Сектор Г - 7 лева
- ВИП ложа - 1948 лева - всеки, който си закупи билет от 1948 лева, ще получи грамота и лимитиран комплект луксозни подаръци в знак на благодарност към подкрепата за клуба.

Деца до 7 години ще влизат на стадиона безплатно.

Абонаментните карти важат за двубоя.

Билети можете да закупи от фен магазина на "Армията", както и от мрежата на Тикетпро, бензиностанциите на OMV, магазините на Office 1 и Orange, Билетен център на НДК и касата на "Арена Армеец".

В 19:15 входовете на стадиона ще бъдат затворени.