ЦСКА 1948 обвини ЦСКА-София в лъжа за наема на базите

снимка: cska1948.bg

ЦСКА 1948 не признава, че ЦСКА-София изплаща наеми към Министерството на младежта и спорта за базите на стадион "Българска армия" и Панчарево. На официалния сайт на третодивизионния клуб отново нападнаха отбора от елита на България, наричайки ги Литекс, и ги обвиниха в лъжа, че изплащат пари към държавата. Материалът в сайта на "червените" от Трета лига е озаглавен "На лъжата краката са къси". 

Предлагаме ви обръщението на ЦСКА 1948 без редакторска намеса:

Уважаеми армейци, уважаеми фенове на футбола,

с интерес изгледахме интервю на спортния министър господин Красен Кралев за bTV. Както и предположихме в декларация по-рано през седмицата, футболният клуб Литекс не плаща нито лев на държавата за ползването на нашите домове – стадион „Българска армия“ и базата в Панчарево.

Никаква изненада, сумите се приспадат от някакви подобрения, като с усмивка ще подминем декларираните над милион инвестиции в Панчарево. И само ще внесем уточнение, че тревното покритие на стадион „Българска армия“ беше подменено по времето на ПФК ЦСКА АД. Уви, фалирано умишлено около два месеца след края на ремонта. По тази причина нашият ЦСКА игра последните мачове от „В“ група на „Васил Левски“ и на стадион „Славия“, но темата е друга.

Думите на господин Кралев, в които не се съмняваме, противоречат на 180 градуса с твърденията на спортния директор и административен такъв на Литекс, присъствали като ръководители както при изхвърлянето на ЦСКА във „В“ група, така и при фалирането му.

Цитираме две уважавани медии, в чиято коректност при предаване на думите също не се съмняваме:

"ЦСКА ползва базите с две споразумения с Министерството на спорта. Има цена за наема. Плащаме си всеки месец и получаваме фактури от ММС".

topsport.bg; 17.05.2017

"ЦСКА е единственият клуб, който плаща месечен наем за базите си. Това са сериозни суми. А ние не плащаме наем за "Олд Трафорд".

btvnovinite.bg; 27.10.2017

Очевидно е, че някой лъже. Смятаме, че както футболните фенове, така и държавните институции не се съмняват кой е той.

Още веднъж призоваваме за бързо възстановяване на справедливостта. Не може един частен футболен отбор - Литекс, изхвърлен в „Б“ група, да бъде върнат по служебен път в елита – без нито един изигран мач и изхарчен лев. Не може същият отбор да бъде пуснат на базата на ЦСКА отново по служебен път – без конкурс и без НИТО един платен лев.

В същото време, макар и в аматьорския футбол, ЦСКА плаща до стотинка наем на чужди терени. Плаща по фактури всеки лев за ползването на държавните „Васил Левски“ и „Академик“ (500 лева за тренировка за базата в „Редута“). И ще продължава да го прави, докато не участва и не спечели по честния начин конкурса за своите бази.

Дотогава лъжите ще лъсват една по една. Наближава времето, в което ще бъде заличена и най-голямата!