ЦСКА -София плаща наем от 1 милион за Армията и Панчарево

Над 1 милион лева трябва да плаща ЦСКА-София за ползването на стадион "Българска армия" и базата в Панчарево. Наемът за двете бази е на стойност 985 188 лева, става ясно от публикуваните договори на страницата на Министерството на младежта и спорта, което е собственик на базите.

За "Българска армия" месечната сума е 43 158 лева, а за базата в Панчарево - 38 941 лева. Отделно от това се плащат данък сгради и такса смет, както и режийните на двата имота. Само данъците към общината са около 300 000 лева, пише още "24 часа".

Изданието е получило договорите само часове, след като е пуснало искане по Закона за достъп до обществена информация.

Напрежението около договорите дойде от аматьорски тим, който ползва абревиатурата ЦСКА, който поиска достъп по време на служебното правителство и заведе дело. Оказа се, че отказът е заради неправилно използване на Закона за достъп до обществена информация, твърди "24 часа".

До края на годината трябва да се направи конкурс за дългосрочен наем на базата. За целта правителството промени статута на имотите. Проблемите това да не стане е в утежнение на имотите, като те все още не могат да бъдат апортирани в "Сердика спортни имоти", ново държавно дружество, към което ще се водят.