Чичо Венци с тежки обвинения към Бала за националния тим

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че с предстоящия финал за седмото място между "белите" и Етър треньорът на "болярите" и нов национален селекционер - Красимир Балъков, се опитва да отклони темата за повиквателните за мачовете с Косово и Чехия.

Веднага след като Бала обяви играчите, членът на Изпълкома го атакува за мениджърски интереси. Героят от САЩ 94 не му остана длъжен и заяви, че Стефанов прави тези изказвания, за да нагнети напрежението преди финала за седмото място.

"С предстоящия сблъсък между Славия и Етър той отклонява темата от истината, която му казвам. Иначе е мач като мач. В него нека победи по-добрият. Аз му казвам истината, защото виждам какви поръчки се изпълняват. Зная кой е мениджърът, кои са футболистите... Извинявай, но играчи като... Не искам да ги изброявам, че ще свърша услуга на някого. Ще му кажа тези неща и в очите, разбира се. Но хората трябва да знаят. Оставете Чунчуков или Ради Кирилов защо ги няма. Аз говоря за доказани футболисти като Симеон Славчев и Георги Миланов. Георги Петков бил стар, на 42 години, ами неговият вратар (б.а. - Христо Иванов от Етър), дето е на 37 години, той млад ли е? Вкара си не автогол, ами супер автогол. Ами Исмаил Иса, той в Дунав не е титуляр...", заяви пред "Тема Спорт" Стефанов. "

За битката за седмото място и евентуалния бараж за Лига Европа той добави: "Тези два мача с Етър не са ни определящи. Нито клубът зависи от тях, нито бъдещето ни. Ако спечелим, добре. Ако ли не - няма драми. Аз съм казал на момчетата, че тези два мача са си за тях. Те са си ги извоювали и да се забавляват. Дай Боже пак да играем с Левски. Един мач е, нищо не се знае. Те и Ботев Пловдив скачаха и викаха: Ние сме новите носители и oп... вкараха им гол с пета".

Красимир Балъков сподели, че двубоят днес няма да реши спора. "Отиваме с ясното съзнание, че мачът няма да се реши още в София. Уважаваме и ценим всеки отбор, срещу който играем, но нашата цел е краен резултат, който да ни даде право на участие в баража за Лига Европа. Най-важна за тези срещи е настройката. Ще има ротации в състава, защото сме наясно, че ни чакат два тежки мача. Трябва да разпределим силите на футболистите за двата мача, за да имаме балансиран отбор и в двете срещи", каза Бала.