Чичо Венци отвърна на Гонзо: Уважавам те, но разликата между нас са стотиците прочетени книги

снимка: Булфото

„Да бъдеш комедиен актьор е изкуство”, това заяви Венцислав Стефанов, по повод изказването на Георги Иванов-Гонзо, че президентът на Славия е по-подходящ за комедиен актьор, отколкото за футболен ръководител.

„Продължавам да уважавам Георги. Както виждате, не се обръщам към него с прозвището му. Искам да му кажа само едно нещо – да бъдеш комедиен актьор е висше изкуство. За да станеш комедиен актьор, трябва много да учиш. Разликата между мен и него са многото прочетени книги, стотици. Така че не мога да се обиждам от него, аз все пак го считам за приятел. Желая му успех. Сега има всички шансове да направи това, което не успя преди години. Пак ще го кажа и искам да бъда точно разбран – нямам нищо против Левски, против привържениците на Левски, които заблудени ме псуват и наричат какъв ли не. Против съм двойния стандарт – за едни майка, за други мащеха”, заяви той.

На въпрос какво мисли за евентуалното създаване на нов формат на първенството – Висша лига, Стефанов отговори. „Имам коренно различно мнение от това на Борислав Михайлов. За мен не може да съществува Висша лига с хора, които са изпаднали много в нисшите лиги. За да стане това трябва да се намерят спонсори като тези в Левски, които да платят задълженията и чак тогава ще могат да играят в тази Висша лига. Аз не виждам как ще се случи подобно нещо.”

Президентът на Славия коментира и ситуацията около Литекс и това какво ще се случи с школата и настоящите футболисти на този клуб в бъдеще. „Литекс има 24 футболисти в различните национални гарнитури. Какво ще станат с тези играчи? Реално големият проблем е, че тези момчета по административен път останаха аут. Всички други приказки за рестарт и прочие си е чист популизъм. Един комедиен актьор пита какво става с тези момчета…”, обясни още той.