Четири световни титли за България от Мондиала в Унгария по Комбат Рестлинг

Борис Величков до 82кг, Камен Георгиев до 100кг и Нурал Назмиев в абсолютна категория - станаха за втори, пореден път световни шампиони по Комбат Рестлинг. Първа титла завоюва Тони Маркулев, а със сребърни медали се завръщат Владислав Генов, Явор Нинов и Ивайло Иванов.  

Първенството завърши в неделя в Тамаши, Унгария.  

В съботният ден крак повлякоха дебютантите на световното първенство. Тони Маркулев, който се завръща след контузия и донесе първата титла за България. След тежки битки сребро взеха още Явор Нинов, който се качи на стълбичката с шест месечния си син и Ивайло Иванов, който тренира и преподава в Япония.

В неделният ден, първи титлата си защити Борис Величков - след няколко победи с коронната си техника „учи-мата” той показа, че не мисли да отстъпва първото място в категория до 82кг.  

След него дубъл постигна и Камен Георгиев в категория до 100кг, който приложи ключове върху всичките си противници и взе приз за най-техничен състезател. След, като допусна грешка в титулярната си категория до 90кг, Нурал Назмиев завоюва титлата в абсолютна категория, а две седмици  преди това спечели и световната титла в стила Панкратион.  

В категория до 74кг, Владислав Генов спечели среброто, след като победи световният шампион от 2015г, но загуби финала от шампиона на Азия и Япония.

В сравнение с миналата година, българските национали имат една титла по-малко, но трябва да се има предвид  нарасналата конкуренция и липсата на пълен отбор, след контузия на Виктор Павлов и пневмония на Преслав Кулеков, една седмица преди заминаването за Унгария.

В отборното класиране България е на второ място след отбора на САЩ, въпреки че всичките ни шампиони победиха по един представител от Америка.