Челси представя Фалкао след Копа Америка

галерия:

снимка: БТА/AP

Английският шампион Челси ще обяви официално трансфера на Радамел Фалкао след края на Копа Америка – турнирът ще се проведе между 11 юни и 4 юли по терените на Чили (повече информация за него вижте НА ТОЗИ ЛИНК).

Информацията за сключената сделка идва от колумбийското радио „Антена 2“, като е цитирана от някои английски медии. Водещите издания на Острова все още не смеят да съобщават трансфера като свършен факт, но на това изкушение не са устояли известни със съмнителните слухове по страниците си вестници като „Дейли Стар“.

Мадридският вестник „Марка“ публикува повече детайли около сделката, тъй като агентът на футболиста е Жорже Мендес, който обслужва интересите на някои суперзвезди от Реал Мадрид, например Кристиано Роналдо.

Мендес е също представител и на Жозе Моуриньо, което е спомогнало за преговорите с Фалкао. Според „Марка“, Челси придобива правата на Тигъра по идентичен начин, както го направи Манчестър Юнайтед миналия сезон – под наем в рамките на кампанията 2015/16 с опция за откупуване.

За разлика от 'червените дяволи', които платиха 20 милиона евро на Монако за наема на Фалкао, Челси ще се бръкне със само 7 милиона.