Чавдар Костов изпуска финалите срещу Левски

снимка: Булфото

Крилото на Лукойл Академик и националния отбор на България Чавдар Костов няма да може да играе за своя клуб в оставащите мачове от българското първенство по баскетбол.

Това е сериозен удар по амбициите на шампионите, които разчитат на национала като 6-и играч, пускайки го като резерва в определени периоди от време.

По време на последния двубой срещу Левски от финалите на НБЛ обаче той е получил разкъсване на мускулни влакна и ще трябва да пропусне остатъка от финалната серия.

Лошата новина допълнително поставя под напрежение "студентите", които така или иначе имат проблеми срещу "сините", които успяха да отмъкнат домакинско предимство с победата си със 75:76 в Самоков.

В момента серията е 1:1, като следващите два мача за в зала "Универсиада" в столицата, а треньорът на Левски Константин Папазов прави всичко по силите си, за да напълни залата със "сини" фенове и за двата решаващи двубоя.

Както е известно, Лукойл 11 години поред е шампион на страната, като за пръв път Левски е толкова близо до това да детронира големия си дразнител през последните години.

Чавдар Костов пък имаше отлични статистики през сезона, след като беше привлечен в средата на сезона, след като остана без отбор. Националът има средно по 7.3 точки, 2.4 борби и 1.9 асистенции за малко повече от 20 минути на паркета. През миналата година той беше сред водещите реализатори на Левски.