Чакат Ибрахимович до последно за мача с Русия

снимка: БТА/AP

Решението дали голямата звезда Златан Ибрахимович ще вземе участие в европейската квалификация между Швеция и Русия ще бъде взето ден преди самия мач, съобщи днес селекционерът на домакините Ерик Хамрен. Срещата между двата отбора ще се играе на 9-и октомври.

"Не мога да ви дам отговор днес. Трябва да се почака до четвъртък. Ситуацията със Златан се подобрява. Увеличихме натоварванията. Имаме още време, утре е цял един ден и в него може да се случат много неща. Днес усещанията в самия него са много по-добри от вчера, коментира треньорът.

Самият нападател, който страда от травма в петата, отказва да играе на обезболяващи инжекции. Обезболяващите само могат да влошат ситуацията. По време на мача с Лион прибегнахме до този ход, но след това беше зле, разказа футболистът. И след това заяви, че мачът с Русия не е нещо, което си струва риска заради ранната фаза на квалификациите.

"Ако беше финал, щях да играя и на един крак. Но в тази среща не си струва да си рискувам здравето и дори бъдещето. Ще видим в четвъртък как ще се чувствам, защото в последните дни вместо да почивам, аз се натоварвах. Но трябва да уважаваме телата си, когато чувстваме болка. Но с моя манталитет е трудно да реагирам по друг начин. Когато излизам на терена, аз трябва да се чувствам на 100 процента готов за мача, заяви още нападателят на Пари Сен Жермен.

В първата среща Русия победи на собствен терен Лихтенщайн с 4:0, докато шведите завършиха 1:1 при гостуването си на Австрия.