Бяхме слаби срещу Русия, за това няма да ходим на Олимпиада, призна Гибона

снимка: БГНЕС/EPA

Старши-треньорът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов коментира представянето на тима по време на олимпийските квалификации в Берлин. При завръщането си у нас, наставникът сподели, че въпреки тежката група и липсата на основни играчи в тима е вярвал, че „трикольорите” имат своите шансове за класиране на Олимпиадата. Българите записаха една победа срещу Финландия с 3:1 и две поражения с по 3:0 от Русия и Франция.

„Така както се подредиха нещата, най-важният ни мач бе с Русия. Ние не успяхме да го изиграем добре и там загубихме шанса да се борим за влизане в четворката. За мача с Франция – аз не си спомням някога да сме направили добър мач на честта, когато вече сме загубили поставената цел. Така че там изненада не поднесохме”, заяви Константинов.

На въпрос дали липсата на основни играчи е била причината за неуспеха в Берлин, наставникът на „лъвовете” отговори:

„Това е основната причина. Независимо от това обаче след мача с Финландия имахме надежда и лично аз имах надежда, че въпреки лошото стечение на обстоятелствата можем да се преборим. Оказа се обаче, че не сме готови да играем на това ниво в този състав и не можем да се мерим с топ отборите в Европа”, допълни още той.