"Бултрасите" към играчите на Ботев: Ще ви счупим капачките, мърши

снимка: Plovdivderby.com

Жестоки закани от ултраси на Ботев към играчите на тима са били отправени през изминалата нощ, научи Sporta.bg. Бесни от загубата от Созопол(0:1) за Купата и цялостното слабо представяне на Ботев, част от агитката е устроила засада на футболистите на базата в Коматево.

И полицията не е успяла да укроти страстите. "Спокойно, само елате при нас да си поговорим малко" казали на играчите феновете. След като раздумката почнала обаче тонът се променил. "Вие сте срам за Ботев, нищо не става от вас. 100 пъти ви прощавахме безумни игри, но вие така и не си взехте бележка. Явно толкова си можете или бойкотирате пак треньора. Ще ви счупим капачките на колената, ако само още 1 път посрамите екипа на клуба, мърши скапани", летели закани към уплашените ритнитопковци. 

"Бултрасите" поставили и ултиматум за задължителна победа в петък срещу Славия в Овча купел. "Ако не биете Славия - направо не се връщайте в Пловдив. Нищо хубаво не ви чака вече в града", гласяла заповедта на тарторите от агитката.

Освен това Даниел Златков, Пламен Николов и компания трябва да преведат следващата си заплата към ДЮШ на тима. Това са пожелали да видят феновете в знак на разкаяние от страна на играчите.

Шефовете на "канарчетата" също са люти на футболистите. Босът Ангел Палийски е обявил, че 5-6 играчи ще бъдат изгонени от клуба заради безличните им изяви. Всички до един пък ще бъдат глобени. Финансови санкции ще има и за спортно-техническото ръководство.

Треньорът Ермин Шиляк пък много трудно ще запази своя пост. Словенецът е хулен от феновете, част от играчите мрънкат, че води тежки тренировки, а шефовете на Ботев вече му търсят заместник.

Сред спряганите имена са тези на Илиян Илиев, Краси Балъков и Ферарио Спасов. Първите двама в момента са без работа и биха приели на драго сърце да водят пловдивчани. Феро пък е любимец на жълто-черната агитка. От Монатана няма да му правят спънки, ако реши да се завърне в Ботев.