Bultras продължава с индивидуалните признания към героите на Ботев, вдигнали Купата и Суперкупата

снимка: Полина Георгиева

В няколко поредни публикации фейсбук страницата на организацията Bultras отличава играчите на канарчетата, завоювали Купата и Суперкупата на България. След Лъчо Балтанов, дойде ред и на Тодор Неделев, Цветомив Панов, Виктор Генев и Иван Чворович.

Тошко Неделев – скромното момче от Белозем, което с таланта си успя да се превърне в един от най-перспективните млади български футболисти. Тошко е от този тип футболисти-виртуози, които винаги са приемали играта като едно музикално представление. Притежаващ левачка като цигулка с перфектно опънати струни – тя винаги е готова да препарира всеки един вратар. А публиката моментално изпада в екстаз, когато топката е в краката му. Още от юношеските си години Тошко показа, че е роден да бъде голям футболист и бързо се утвърди в представителния отбор на любимия Ботев Пловдив. За съжаление прекалено рано му се отвори вратата за европейския футбол и Тошко не успя да грабне това, което можеше, но за талант, като него, тази врата никога няма да бъде затворена. Най-важното е, че изписа със златни букви имената си в историята на най-стария клуб в България.

Тоше, бъди преди всичко здрав! Няма да ти пожелаваме нищо друго, защото знаем, че с любовта към клуба и прекрасните си умения, успехите за теб ще продължават да идват!

Завинаги един от нас!

Цветомир Панов – малкият-голям човек в защитата на Ботев. Още с първите си включвания Цецо показа, че е от точно тази порода играчи, които прилягат перфектно на нашия клуб – сърцат, всеотдаен, винаги играещ на максимума си, че и отгоре. Наред с прекрасните си футболни качества, плевенчанинът внесе спокойствие и сигурност в задните линии на терена, но със скоростта, дрибъла и страхотния си пас загатна, че може да изтормози доста сериозно всяка една противникова защита. Почти безгрешен във всеки мач, Цецо е утвърден наш любимец, за който аплодисментите са най-малкото, което можем да дадем.

Благодарим ти за сърцатата игра, себераздаването и отдадеността ти към Ботев Пловдив, Цецо.

Завинаги един от нас!

Виктор Генев – исполинът в защитата на Ботев. С идването си в отбора на Пловдив, Виктор моментално утвърди титулярното си място и внесе абсолютно спокойствие в наказателното ни поле, респектирайки противниковите играчи със завидни за родния футбол качества и ръст. Но най-важни са борбеността и хъса, с които Виктор посреща всеки един нападател, всяка една топка и с които защитава честта и името на най-стария футболен клуб в България. Виктор Генев бързо се превърна в наш всеобщ любимец и бе пленен от жълто-черната магия, което допълнително му дава сили и стимул да играе на максимум във всеки изминал мач.

Благодарим ти, Викторе!

Завинаги един от нас!

Иван Чворович – човекът-преграда за всички нападатели. Първият сериозен мач на сърбина се падна да бъде именно великият финал на 24.05.2017 г., който Ботев заслужено спечели и немалка „вина“ за това има именно Иван. Успя да издържи до последната минута на мача на постоянния натиск от страна на Лудогорец и допусна само едно попадение. След това направи блестящи мачове в Лига Европа, но най-запомнящи ще останат няколкото му спасявания на коварните удари от страна на доста класните нападатели на Бейтар Йерусалим, останали очи в очи с него. Юношата на Партизан Белград се зарази бързо с жълто-черната „болест“ и след доста лутане из българските отбори най-накрая намери мястото си. Както всички останали момчета, за които писахме до сега и за които ще пишем всеки ден, Чворович изписа със златни букви имената си в историята на Ботев Пловдив. И го направи с огромно уважение към клуба, публиката и сърцата игра със страхотни спасявания.

Завинаги един от нас!