Буфон няма да се откаже след Мондиала, ако...

снимка: twitter.com

Преди месеци легендарният вратар на Ювентус и Италия Джанлуиджи Буфон разпространи мълвата, че ще се откаже от футбола след световното първенство в Русия през 2018 година. Тогава стражът ще е навършил 40 години и е съвсем нормално да мисли за окачване на бутонките. Той обаче си остави отворена вратичка, като заяви, че ако спечели Шампионска лига с "бианконерите", ще остане на терена по-дълго.

"Не мога да променя мисленето си, защото съм убеден в решенията, които взимам", заяви Джиджи пред "Скай Италия". "Това е последният ми сезон и съм сигурен в решението си. Две или три години няма да променят кой знае колко това, което съм постигнал".

"Единственият шанс да остана е да спечеля Шампионската лига. Така ще можем да достигнем до Световното клубно първенство и ще се наложи Войчех Шчесни да пази на вратата повече вместо мен. Нормално е с такъв вратар като него да остана настрана следващата година", сподели Буфон.

"Искам да завърша кариерата си с голяма победа. Преди 12 години спечелих световното първенство, но съм загубил три финала на Шампионската лига", заяви живата легенда на италианския футбол.