Бърни Екълстоун "за" отпадането на отбори

снимка: БТА/AP

Собственикът на търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че няма нищо против напускането на отбори, които не могат да се справят финансово.

В последните месеци се появиха спекулации за икономическото състояние на най-бързия моторен спорт. Някои от отборите може да сменят собствениците си, поради липса на капитал.

Екълстоун коментира ситуацията, като не изяви никакви опасния за евентуално намаляване на броя на болидите на стартовата решетка.

„Мисля, че даже ще се радвам. Това е като покерът – не знаеш какви са другите играчи. Не трябва да участващ в играта ако не можеш да си го позволиш“, отбеляза той.

От своя страна бизнесменът, заяви опасение за други проблеми в света на Формула 1. Според него колите „нямат правилния нос“ и някои от правилата са излишни.

„Имаме прекалено много правила, които са излишни. Когато пилот настъпи бялата линия, бива наказан. Това е грешно. Пилотите са състезатели, позволете им да се състезават.“

„Стюардите трябва да бъдат заключени в стаите си по време на състезанията. Нека гледат за нередности след като дадено състезание е приключило", смята Екълстоун.

Според него, това че има един тим, който е много по-бърз от останалите не пречи на спорта.

„Доста често имаме по един доминиращ отбор. Стига да няма проблеми с отборни заповеди всичко е наред“, завърши Бърни.