Бразилската "перла" напусна Левски

снимка: Булфото

Бразилската звезда на Левски Рафаел Бастос напусна "Герена", стана ясно днес, като неговият договор ще бъде прекратен.

Плеймейкърът, който беше взет с много солидна визитка през зимата, подписа до края на 2014 година с 26-кратните шампиони, но тотално разочарова с десетте си появявания на терена и с нищо не оправда голямата си заплата от 50 хиляди евро. 

Снощи стана ясно, че Бастос страда от "мистериозна контузия", която го е извадила от групата за мача с Ботев (Пловдив), но в крайна сметка стана ясно, че той ще се прибере в родината си Бразилия и няма да играе повече за Левски.

Двете страни са се разбрали да разтрогнат договора, а добрата новина за ръководството на Левски е, че Бастос няма финансови претенции към отбора.

След загубата от Ботев пък Елин Топузаков заяви, че в близките дни ще има развитие около ситуацията с играча, но информацията, че той е напуснал, излезе малко преди началото на двубоя.

"Този въпрос към ръководството. Той имаше проблеми след мач с ЦСКА, не знам как са се развили нещата. Развитие с неговата ситуация очаквайте в близките дни. Той говори с мен, но пропусна няколко тренировки и съответно днес не е в групата", бяха думите на Топузаков.