Братя Пулеви и Багата предизвикаха еуфория сред българи в Невада (ФОТОФАКТ)

Българското общество на щата Невада събра на едно място четирима големи наши спортисти - братята професионални боксори Тервел и Кубрат Пулеви, заедно с ММА-бойците Благой Иванов и Красимир Младенов. За първи път четиримата се появиха официално заедно в българския ресторант „БГ Бистро“, пишат колегите от Chicago.bg. Въпреки най-натоварения ден и час за работа в Лас Вегас над 100 наши сънародници намериха начин да се отскубнат от работата си и да посрещнаха звездите на България.

Ученици от Първо българско училище „Васил Левски“ посрещнаха с хляб и сол специалните гости, след което им изиграха едно хубаво българско хоро. "Децата им подариха големи картички на малки сърца, които да им дадат енергия за следващите мачове. Не можехме да откъснем малчуганите от тях. Един бъдещ боксор им подари големи мартеници като медали с надпис "Лас Вегас". Тези българи имат изключително силен дух и присъствие. Личи си, че са звездни мъже с голяма осанка, два часа не се измориха, не се изнервиха, личеше си, че за тях също е удоволствие. Освен към нас и децата, те показаха респект един към друг. Говореха на децата да не се страхуват като губят, това е част от победата. Много сме далеч от България и такива събития ни картата да се чувстваме по близко до родината“, разказа пред chicago.bg по телефона от мястото на събитието учителят на децата и бивш национал по волейбол – Боряна Евгениева.

На пресконференцията бойците бяха представени един по един от боксовия мениджър Ивайло Гоцев. Срещата премина под наслов „Шампиони се срещат с бъдещи шампиони“. Децата зададоха много и интерeсни въпроси, а големите мъже отговаряха с умиление. На въпрос кое е по-важно интелекта или физиката? Единственият българин в UFC – Благой Иванов отговори, че от малък тренира много видове спорт - джудо, самбо, борба, ръгби, бокс и други. А придобитите умения от тренировките по различните видове спорт му помагат всеки път в октагона, защото там му се налага да реши коя техника ще използва за части от секундата и 90% е интелект.

На въпрос дали им харесва работата Кубрат Пулев отговори, че никога спорта не е бил работа за него, а мечта и начин на живот. Много по-късно се появява думата професионализъм в живота му и по този начин си изкарва парите. 

По време на събитието големите ни спортисти бяха седнали под портрета на Васил Левски. Всички те се обединиха около мнението, че личният пример на такъв свят и чист герой като Апостола на свободата винаги може да те мотивира по всяко време и във всяка област на живота. Домакините бяха подготвили постери, на които шампионите сложиха своите автографи и те бяха разграбени за секунди.

След срещата братя Пулеви тръгнаха за Лос Анджелис, щата Калифорния, където в четвъртък, в най-известната боксова зала в света „Уайлд карт боксинг“, със собственик Фредерик Стивън Роуч - от 6 до 8 часа вечерта (на адрес: 1123 Vine St #14, Los Angeles, CA 90038) ще проведат тренировка с децата от българското училище в Ел Ей. Всеки почитател на бокса е добре дошъл да се запознае от близо с българските боксьори. В залата тренират световни величия като Мани Пакиао, Mигел Kото, Хулио Цезар Чавес младши и др.

Ден по-късно (петък) е кантарът, а в събота (23 март), в прочутата зала „Хангара“ в Коста Меса, двамата братя излизат на ринга да защитят реномето си на едни от най-добрите боксьори на нашето време. Мачът на Кобрата, който е официален претендент за световната титла в тежка категория е главен за вечерта, а всички срещи ще бъдат излъчвани пряко от телевизия ESPN. Кубрат ще се бие с румънеца Богдан Дину, а Тервел, който е бронзов медалист в полутежка категория от олимпийските игри в Лондон 2012, ще срещне местния любимец Мич Уилямс.