Братя Пенчеви нокаутираха Иран, чакаме Турция

снимка: fivb.com

Националният отбор на България по волейбол спечели първата си контролна среща от подготовката за предстоящото европейско първенство в Полша. Възпитаниците на Пламен Константинов обърнаха Иран в петгеймова драма и се наложиха с 3:2 (20:25, 25:18, 21:25, 25:23, 15:8). Мачът се игра в Истанбул, където родните национали пристигнаха вчера. Днес те ще премерят сили с Турция в нова контрола и веднага след нея ще летят за Варна, където продължава подготвителният лагер.

Пламен Константинов не експериментира със стартовия състав и заложи на Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Виктор Йосифов, Николай Николов и либерото Теодор Салпаров. В хода на срещата всички играчи се появиха на полето, а единствено другото либеро Владислав Иванов не се включи в мача.

Най-резултатен за нашия отбор бе влезлият като резерва Розалин Пенчев с 15 точки (1 ас, 1 блок, 60% позитивно посрещане и 65% ефективност в атака). Брат му Николай Пенчев добави 13 точки (1 блок, 57% позитивно посрещане и 75% ефективност в атака) и също бе с основен принос за обрата. Дигаоналът Цветан Соколов пък заби 10 точки (2 блока и 80% ефективност в атака). За Иран Амир Гафур се отчете с 19 точки (3 блока и 48% ефективност в атака).