Али Картър се завърна в снукър елита!

снимка: Monique Limbos

Лекуващият се от рак на белите дробове Алистър Картър направи дългоочакваното си завръщане в световния снукър, след като днес почна участието си на "General Cup" в Хонг Конг.

Турнирът, в който се участва с покани, почна по впечатляващ начин на 35-годишния англичанин, който с прекрасна игра надигра един от основните претенденти в турнира Марко Фу. Капитана спечели с 4:1.

По убедителен начин той закова 3 поредни брейка от по 55 точки, които му бяха достатъчни да поведе категорично с 3:0. Той загуби следващата част след няколко грешки, но въпреки това успя да затвори двубоя в 5-ия фрейм.

Картър не беше играл на професионално ниво от Световното първенство насам, след като се подложи на химиотерапия, след като му беше открит рак на белия дроб. Той трябваше да играе на турнира в София преди седмица, но така и не успя да се възстанови след претърпяна операция.

Преди да му бъде открит рака на белия дроб, той успешно се пребори с рак на тестисите, а освен това страда и от болестта на Крон от няколко години. Въпреки това той не се предава и продължава да играе любимата си игра, докато се бори с тежките си болести.

"Като имаме предвид всички неща, това беше отличен старт за мен, побеждавайки топ играч като Марко. Само напред и нагоре", написа в Туитър щастливият Картър.