Божигол даде прощално интервю в Сърбия: Съжалявам, че не вкарах на Звезда

снимка: mozzartsport

Валери Божинов официално скъса с Партизан вчера по взаимно съгласие и така се стигна до финал на сапунката между него и "гробарите". Божигол ще си търси нов клуб като свободен агент, което предполага да се договори и за по-добри лични условия.

Ексцентричният Божинов при всички положения ще липсва на сръбските медии, където често попадаше на първите страници във вестниците и на заглавните материали в сайтовете.

Роденият в Горна Оряховица нападател даде едно последно, "прощално", както го нарекоха от Mozzartsport, интервю, което започна с думите "Не беше чак толкова зле".

"Гласът на Валери Божинов трепери. Той сдържа сълзите си, но малко му трябва да заплаче, заради раздялата си с Партизан," започва материалът в сръбския сайт. "Трудно е така да се пресъздаде колко тежко му е да приеме, че вече няма да носи екипа на Партизан."

"Партизан може да промени Божо. Или други играчи. Стотици играчи. А никой, никой не може да промени Партизан. Той е гранд като Ювентус, Спортинг, Манчестър Сити. Беше по-добре да се разделим като мъже, за да не си създаваме проблеми," обясни Божинов.

Той е опростил всички дългове, които Партизан има към него.

"Партизан ми помогна, когато кариерата ми беше на дъното. Подадоха ми ръка, и аз никога няма да го забравя. Тук ме посрещнаха страхотно, никога не съм се чувствал като чужд. Благодаря на всички. Не беше чак толкова зле, миналия сезон бях топреализатор, играхме в Лига Европа, спечелихме Купата."

"Съжалявам само, че не съм вкарал на Цървена звезда. Играл съм в четири вечни дербита, исках да го направя и тази пролет, но това е животът. Аз ще продължа да подкрепям отбора и ако Господ е рекъл, през май ще се върна в Белград, за да празнуваме титлата."

"Марко Николич е джентълмен. Като човек и като треньор. Като човек, който е преживял много мога да ви кажа, че Марко може да води европейски гранд в чужбина. Но нека преди това да вкара Партизан в Шампионската лига. Ще гледам," заяви Божинов, който неслучайно е лбимец на навиячите на "гробарите".