Ботев няма да подава жалба срещу скандалния администратор на ЦСКА-София

Ръководството на Ботев (Пловдив) демонстрира благородство и реши да не подава жалба срещу администратора на ЦСКА-София Димитър Вутов, съобщават колегите от "Меридиан Мач". Както знаете, след ремито 1:1 на "Българска армия" служебното лице на "червените" влезе в остър конфликт с футболиста на "канарчетата" Йордан Минев. Той удари с глава бранителя на Ботев и едва бе спрян от футболистите на двата тима.

В сблъсъка се включи и кондиционният треньор на ЦСКА-София Томас Нойберт, но той потърси саморазправа с думи, а не с бой. Вутов и Минев трудно бяха разтървани от футболистите на двата отбора, като в ролята на умиротворители влязоха Раул Лое от домакините, както и Иван Чворович, Даниел Кайзер и Алваро Юлиано от гостите. 

Ако дежурният делегат на срещата е описал подробно ситуацията в своя доклад, то Вутов може да понесе сериозни санкции. Според чл. 34, ал. 1, т. 6 на Дисциплинарния правилник на БФС и във връзка с чл. 23, ал. 2. т. 2 (е) той рискува да бъде наказан да не стои на резервната скамейка на "червените" в следващите 8 мача и да плати глоба от 1500 лева за хулиганското си поведение.