Ботев изпусна арменци в Турция

Отборът на Ботев не успя да победи арменския Пюник в последната си контролна среща в Алания, завършвайки 0:0. "Канарчетата" определено бяха по активният отбор на терена през почти целия двубой, но опасностите пред вратата на съперника не бяха толкова много.

Старши треньорът на "жълто-черните" заложи на титулярния си състав през първата част, а до края на двубоя в игра се появиха основна част от юношите на отбора. В 12-та минута бе и първата по-сериозна опасност пред вратата на Пюник. Отличен пас в коридор направи Тодор Неделев към включилия се в атака Йордан Минев, като левият бранител остави топката на Стивън Петков, който от около 18 метра стреля с левия крак в ръцете на вратаря. 

"Канарчетата" успяха да притиснат съперника едва в края на полувремето, което доведе до няколко по далечни удара към вратата на арменския отбор.

В началото на втората част на терена се появиха Димитър Калчев, Кристиан Добрев и Лазар Марин, а малко по-късно и Алваро Юлиано, Милко Георгиев, Иван Василев и Станислав Шопов. Най-чистото положение за "жълто-черните" дойде в 52-та минута след много добро центриране на Кристиан Добрев от десния фланг. Топката намери Серкан, който технично свали с гърди към Диого Кампос. Бразилецът отправи мигновен удар с левия крак, който профуча на сантиметри над напречната греда. В последните минути страхотен шанс се откри пред младока Иван Василев, който от чиста позиция стреля неточно. 

След средата на втората част Ботев заигра в атака изцяло в юношески състав, но до гол във вратата на съперника не се стигна. Така възпитаниците на Николай Киров завършиха подготвителния си лагер с една победа, две равенства и две загуби. 

Утре "жълто-черните" се прибират в България, където ще продължат останалата част от подготовката.