Босът на Спартак (Пл): Отборът няма да се разпадне, треньорът говори лъжи

снимка: spartak-pleven.bg

Главният спонсор на Спартак (Плевен) Иван Динов нападна треньора Бойко Цветков, който напусна отбора и се възпротиви открито срещу боса. Наставникът вчера обяви, че няма повече да търпи "гавра" с името на клуба. Спартак е пред разпадане, като треньорът обясни, че само 8 от футболистите са останали, а другите са напуснали заради забавяне на заплатите. Динов обаче каза пред колегите от "Спортал", че това не е истина.

"Всички премии са изплатени, независимо че отборът допусна домакинска загуба от прекия ни конкурент Кариана (Ерден), направи равен резултат с  Червен бряг, допусна да бъде изравнен в 87-ата минута в мача от последния кръг срещу Академик (Свищов). Премиите са 150 лева за домакинска победа и 300 лева за успех като гост. Плащаме заплати по 400-500 лева, поемаме разходите за квартири и храна.

От повече от две седмици в клбуа не се води нормален тренировъчен процес. Футболисти идват и си тренират, когато пожелаят. Заплатите за месец юли са изплатени. Не е платено на пет човека, които са на проби от юли. Не знам някъде да се плаща на футболисти, които са на проби, но треньорът така пожела. След като така са се разбрали, ще им платя", заяви неохотно спонсорът на Спартак (Плевен).

Динов обеща, че клубът няма да се разпадне и той ще го спаси. Босът е недоволен от работата на треньора, който движи Спартак на 4-о място в Северозападна Трета лига.

"Клубът го е имало преди Бойко Цветков, ще го има след него, мен или някой друг. Спартак няма да се разпадне. Поел съм ангажимент и ще го спазя. Моята работа е да издържам клуба, а на треньора - да постига резултати.

Вчера проведохме разговор с Бойко Цветков и му казах, че така не може да продължава. Обявих му, че повече не можем да работим заедно и след това той излиза и говори пред медиите за разпад на отбора. Да си погледне на кое място е оставил тима в таблицата. Целта ни е влизане в професионалния футбол, а сме на четвърто място и то при положение че в клуба се плащат заплати като за професионален отбор. Съответно желанието и целта към футболистите е да се държат като професионалисти, независимо че са в аматьорската лига. 

Това професионално отношение включва воденето на ежедневен тренировъчен процес и задължително гонене и преследване на първото място в групата. Поради тези цели, които гони клубът, и премиите, които се дават при нас, са по-високи от останалите отбори в групата", заяви Иван Динов.

Оттук нататък ще търся радикални промени. Отбор ще има, Спартак ще продължи да съществува. Финансовите ми ангажименти към клуба остават и те се изпълняват. Понякога има забавяне, но предварително съм предупредил играчите, че може да се случат такива неща. Нито веднъж забавянията не са повече от месец", добави Динов. Той твърди, че атаките целят да го изгонят от клуба и да се злепостави общинското ръководство, към което е поел ангажимент.

"Това е атака срещу мен и общинското ръководство. Знам кои са хората, но не ми се коментира. Искат да ме изгонят и Спартак да приключи, като по този начин злепоставят общината.

Договорката ми е аз да издържам първия отбор, а общината - ДЮШ. Имаше известни неясноти в школата, но сега всичко е наред", разясни спонсорът на Спартак.

"Спартак изпадна с бюджет от 750 000 лева. Последните мачове футболистите играеха за премии от по 1000 лева, но нещата не се получиха. За този факт съм виновен аз и не търся вината някъде другаде", призна Иван Динов за изпадането на Спартак (Плевен) от Втора лига.