Босът на ПСЖ върти тройна сделка в Мадрид

снимка: twitter.com

Собственикът на ПСЖ Насер ал-Хелаифи е в Мадрид, където работи по приключване на цели три сделки, съобщавва "АС". Шейхът вече се е срещнал с агента на вратаря Ян Облак от мадридския Атлетико. От ръководството на ПСЖ искат словенеца на всяка цена, но проблем е, че откупната му клауза е цели 100 милиона евро. Това е сериозна спънка пред парижани, които така или иначе могат да нарушат правилото за финансов феърплей с трансфера на Неймар за 222 милиона евро от Барселона.

Именно затова Хелаифи има грандиозен план. Докато е в испанската столица, той използва апетитите на двата гранда - Реал и Атлетико, към негови футболисти. "Кралския клуб" проявява интерес към десния бек на парижани Тома Мюние. Тъй като мениджърът на парижкия гранд Унай Емери разполага с Дани Алвеш на тази позиция, той няма нищо против да продаде белгиеца и така да поосвободи тежестта от евентуално наказание за финансовия феърплей.

В същото време има възможност ПСЖ и Атлетико да сключат бартерна сделка. Облак ще акостира на "Парк де пренс", докато в обратната посока ще замине аржентинецът Хавиер Пасторе. Неговият агент дори е бил с Хелаифи в известен ресторант в Мадрид, където двамата са обсъждали подобна възможност.