Босът на ПСЖ подкупва Кавани да даде дузпите на Неймар

снимка: twitter.com

Сагата около скандала с Кавани и Неймар придоби нови измерения. Босът на ПСЖ Насер ал-Хелаифи е предложил на уругвайския нападател сумата от 1 милион евро, за да спре да изпълнява дузпите за тима на Унай Емери и да ги предостави на новата звезда Неймар, информира "Ел Паис". 

Този еднократен бонус е бил наистина примамлив. Той се равнява на парите, които Кавани би получил, ако стане голмайстор на Лига 1 този сезон. Уругваецът обаче е бил категоричен, че не желае да бъде подкупван по такъв начин и е отхвърлил предложението. Нападателят иска сам да бие 11-метровите наказателни удари за ПСЖ, тъй като той е щатният им изпълнител, откакто Златан Ибрахимович напусна "Парк де Пренс". Съвсем възможно е преди това босът на парижани да се е срещал и с Неймар, който да го е подтикнал към подобни действия.

Както знаете, Неймар и Кавани се скараха жестоко при победата над Лион с 2:0 преди повече от седмица. Тогава уругваецът взе топката, за да изпълни дузпа в полза на парижани, а бразилецът дотича до него, за да му се моли за изпълнението. Кавани бе категоричен, че няма да отстъпи, а после изпусна от бялата точка. Двамата влязоха в люта словесна битка, а в съблекалнята тя е прераснала почти до бой. 

И мениджърът Унай Емери, и собственикът Насер ал-Хелаифи направиха всичко възможно да изчистят реномето на ПСЖ след скандала, но не са наказали нито един от двамата футболисти.