Босът на "Лукойл": Защо Левски? Заради Европа!

снимка: twitter.com

Шефът на "Лукойл-България" ЕООД Валентин Златев разкри подробности по мегасделката в родния баскетбол, след която "Лукойл" вече е генерален спонсор на Левски 2014, а не на Академик. Бившият финансов благодетел на "студентите" сподели, че е предприел този ход в полза на развитието на родния баскетбол и неговия излаз на международната сцена.

"Решението, което взех, не е спонтанно. Това е решение, което назряваше в годините, тъй като търсим развитие. Чест е да си шампион на България, но ние търсим развитие и на европейската сцена", заяви Златев в интервю пред "Блиц". 

"Левски е отбор с история. Тити Папазов крепеше баскетболния отбор на "сините" през последните години. С него водихме много сериозни разговори. Казах му да се определи какъв иска да бъде - треньор, политик, общественик или артист. Тити избра да е старши треньор, което показва неговото голямо желание и отдаденост към Левски. Сигурен съм, че в тандем с Тошко Стойков ще постигнат сериозни успехи на международното поле. Амбицията ни е да постигнем сериозни резултати на европейско равнище", разкри босът. 

"Ако говорим за традиции по отношение на баскетбол, то отборът на Лукойл има повече от Левски. Но 14 години Лукойл е шампион, а в същото време нямаше собствена зала, в която да играе мачовете си от европейските клубни турнири и беше принуден да търси различни", заяви Златев. 

Той сподели, че в Правец ще останат юношите на Академик, които ще работят с Петко Маринов и Георги Давидов.