Босовете на снукъра бесни на Селби заради експресна победа

снимка: World Snooker

Шефилдската публика в "Крусибъл" е на крака, а босовете на снукъра си скубят госите. Това е равносметката след експресната победа на Марк Селби над Марко Фу с 13:3 по време на 1/4 финалите на Световното първенство.

Селби си намери място в топ 4 само след две сесии, въпреки че регламентът предвижда две сесии с по 8 фрейма и една, в която се решава победителят.

Световният шампион обаче натупа много набързо Марко Фу и само в две сесии приключи мача. Това създаде много ядове на World Snooker. Шефовете на световната федерация ще трябва да връщат пари на хората, които са си закупили билети, тъй като Селби и Фу няма да играят довечера. Историята ясно показва, че в подобни мачове, водещият в резултата играч допуска умишлено загуба на 1-2 фрейма, за да има решителна сесия. Селби обаче не стори това.

Още в първата сесия Селби поведе набързо с 5:0, като записа и три халф-сенчъри брейка, съответно по 82, 70 и 94. Фу върна два фрейма, но Селби затвори при 6:2. Във втората сесия световният шампион направо разпиля своя съперник. Селби направи 5 халф-сенчъри брейка и 3 сенчъри брейка. Той записа 132, 139 и 143 точкови серии.

В спор за място на финала Селби ще играе с победителя от двойката Дин Дзънхуей - Рони О'Съливан. Там резултата е в полза на представителя на Хонконг - 10:6.