Марко Фу излъга Робъртсън след драматична и ожесточена битка

снимка: Monique Limbos

Марко Фу е на 1/4 финал на Световното първенство по снукър. В шефилдския театър "Крусибъл" представителят на Хонконг победи Нийл Робъртсън с 13:11 след много драма и ожесточена битка.

Още първата сесия зарадва и показа всичко на публиката в "Крусибъл". Робъртсън пведе с 3:1 след сенчъри брейк от 104 и два брейка от над 60.

Фу обаче не се отказа и със сенчъри брейк от 118 и стигна до 3:2. Австралиецът отново дръпна с два фрейма, но до края на сесията се стигна до равенство 4:4.

Втората сесия показа малко повече брак в играта на двамата, но пък от друга страна битката стана още по-сериозна. Фу за пръв път успя да излезе в резултата и поведе със 7:6, но отново се стигна до равенство 8:8.

Фу обаче започна по-решително в решителната сесия и след два сенчъри брейка 115 и 109 стигна до аванс от 10:9.

Робъртсън показа, че не се е предал и отново обърна резултата до 11:10. Тогава обаче след три много завързани фрейма Марко Фу излезе по-стабилния играч и ги измъкна под носа на австралиеца. Така Фу спечели три последователни партии и си осигури място на 1/4 финала.

За място на 1/2 финала Фу ще спори с настоящия световен шампион Марк Селби. Първата сесия между двамата започва днес в 16:30 часа българско време.