Борусия "на всяка цена" трябва да продаде Ройс

снимка: БТА/AP

Борусия (Дортмунд) за пореден път попадна в конфузна ситуация в разгара на трансферен прозорец и се опитва със зъби и нокти да защити интересите си, задържайки големите си звезди в отбора.

Най-голямата в момента – Марко Ройс – обаче, направи финт на ръководството на клуба и отказа да поднови договора си, който изтича през лятото на 2015-та година. Точно преди откриването на летния трансферен прозорец, което означава, че ако Юрген Клоп и компания искат да спечелят нещо от правата на Ройс, трябва да го продадат до края на август 2014-та, защото през зимата по-трудно се стига до бомбастични сделки.

Борусия, естествено, не би искала да продаде Ройс на всяка цена, въпреки че трябва да го продаде „на всяка цена“. Големият враг Байерн (Мюнхен) в лицето на Карл-Хайнц Румениге вече опита да внесе допълнително напрежение с изказването си, че клаузата за откупуване на Ройс не била 35 милиона евро, а 25 милиона.

Това предизвика смут в редиците на Дортмунд и се наложи президентът на клуба Ханс-Йоахим Вацке публично да призове колегата си Румениге да си затваря устата и да не се бърка там, където не му е работа.

Според вестник Die Welt Арсенал и Ливърпул се интересуват от Ройс, като „артилеристите“ водят надпреварата за подписа му.