Болт спечели на 200 метра за първи път от две години

снимка: БТА/AP

Живата легенда на леката атлетика Юсейн Болт спечели първото си бягане на 200 метра от около две години (по-точно 20 месеца), след като финишира пръв в дисциплината на състезание в Кингстън, Ямайка.

Болт спря хронометрите на 20.20 секунди и остави зад себе си съотборника си в щафетата на страната Неста Картър, който остана на 0.4 сек от победителя. Постижението на Мълнията не го задоволи, защото той се стремеше да слезе под границата от 20 секунди, но въпреки това изрази облекчение от първия си успех на 200 метра от финала на Световното първенство в Москва през 2013 година.

Следващото състезание в графика на Болт е на 19 април – 100 метра в Рио, като на 13 юни пък шесткратният олимпийски шампион ще бяга в Диамантената лига в Ню Йорк – първото му състезание в Голямата ябълка от 2008 година.

За да се подготви подобаващо за предстоящото Световно първенство между 22-ри и 30 август Болт планира да участва в кръговете от Диамантената лига по лека атлетика в Париж на 4 юли и в Лозана пет дни по-късно.