Бодура си би камшика от АПОЕЛ без договор

снимка: fulhamfc.com

Българският защитник Николай Бодуров напусна АПОЕЛ Никозия, след като в продължение на шест дни тренира с отбора. Той наблюдава и един мач от местното първенство - победата с 1:0 над Неа Саламина, където пък играе друг българин - Димитър Макриев.

"Бодуров си тръгва от нашия отбор. Треньорът ни Томас Кристиансен има представа какви са възможностите, качествата му и дали може да бъде полезен. Не сме затворили тази възможност, ще следим от дистанция какво се случва, и ако се налага и нещата все още са такива, ще го поканим отново за договор, коментира говорителят на АПОЕЛ Нектариос Петевинос.

"Ако трябва да бъдем честни, ние искахме Бодуров да дойде в отбора след Нова година. Тогава при категорично решение ще можем директно да го картотекираме, добави говорителят на клуба. 30-годишният български защитник обаче им отговорил, че единствената възможност за него е да пътува за Кипър в дните преди Коледа, защото след това няма как да бъде на разположение. Кипърският вестник Политис пише, че българинът вероятно има и други опции за договор, които са фиксирани доста преди позвъняването от АПОЕЛ и той иска да бъде коректен към другите кандидати за подписа му.

Самият треньор Томас Кристиансен също се изказа по случая и заяви, че Бодуров е в добро физическо състояние, класата и опитът му са вън от съмнение, но не е играл доста време мачове и това го притеснява. А в Кипър няма пауза в първенството и следващите мачове са на 3-и януари. Така че българинът няма как навакса пропуснатите мачове.