Близнаците Братоеви и Ники Николов аут от националния

снимка: Булфото

Националният селекционер на България Камило Плачи остави Георги Братоев, Валентин Братоев и Николай Николов извън тима за гостуванията на Русия, САЩ и Сърбия в Световната лига.

Това са промените, които италианецът прави след четирите поредни поражения на родна земя от американците и сърбите.

Треньорският щаб е преценил да остави Георги Братоев в София, тъй като той не се намира в оптимална физическа форма. Разпределителят ще се готви по специална програма и се очаква да бъде на линия за домакинствата с Русия на 5 и 6 юли.

Валентин Братоев пък е помолил старши треьнора Камило Плачи и тийммениджъра Владимир Николов да пропусне пътуването по семейни причини, свързани със заболяване на близък човек.

Николай Николов има здравословен проблем, който изисква известно време за възстановяване. Центърът игра с болки в мачовете със Сърбия и от медицинския щаб предпочетоха да не рискуват допълнително здравето му.

Данаил Милушев също е извън състава, но заради травма.

Волейболистите, които остават в София, ще се готвят под ръководството на помощник-треньора Найден Найденов. Заниманията ще се провеждат в зала "Христо Ботев" и във фитнеса на "Арена Армеец".

Отборът заминава утре в 12:35 ч за Русия и ще се върне чак на 30 юни. След двубоите със "Сборная" на 14 и 15 юни в Сургут българската група заминава за САЩ, където играе на 20-и и 21-и. Последните мачове от дългото пътуване са на 27 и 29 юни в Нови Сад и Ниш срещу Сърбия.

Ето и състезателите, на които ще разчита Камило Плачи в следващите 6 мача:

Разпределители: Добромир Димитров и Георги Сеганов

Диагонали:Цветан Соколов и Венелин Кадънков

Посрещачи: Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Николай Пенчев и Златан Йорданов

Центрове:Виктор Йосифов, Иван Латунов и Красимир Георгиев

Либеро: Теодор Салпаров