България стартира своя поход в Световната лига

снимка: fivb.org

Днес се подновяват мачовете на националният ни отбор по волейбол. Българската гордост ще започне участието си в новия формат на Световната лига.

„Лъвовете“ на Камило Плачи излизат от 20:30 часа в зала „Конгресна“ във Варна срещу съперниците си от САЩ в първия си мач за тази година.

Националният селекционер и играчите обявиха, че целта е отбора да се обиграва в Световната лига, за да бъде в оптимална форма по време на световното първенство през септември.

Това в никакъв случай обаче не намалява амбициите за добро представяне и атакуване на финалната фаза от страна на България.

Тази година форматът на Световната лига е много по-различен от преди. Всички големи фаворити са събрани в първите две групи, от които се класира по два отбора.

България попадна в тежката група с отборите на САЩ, Русия и Сърбия. Всичките ни съперници са ни до болка познати, но сме ги побеждавали в последните години.

Вчера Камило Плачи потвърди, че капитанът Тодор Алексиев е добре и ще играе в двубоя със САЩ, който ще бъде излъчван пряко по ТВ7.

Националният отбор се оформя около големите бойци Цветан Соколов, Ники Николов, Виктор Йосифов, Тодор Скримов, Георги Братоев, а либеро е Теодор Салпаров. Тези момчета изнесоха тежестта на мачовете от миналата световна лига и европейското първенство.

В отбора на САЩ се завърнаха някои по-опитни играчи като Шон Рууни и Уилям Приди.

Билетите за мачовете на волейболистите ни във Варна се изкупуват като топъл хляб и се очаква залата да бъде пълна.