България ще търси първа победа срещу Канада

снимка: Булфото

България излиза днес срещу отбора на Канада в приятелска среща. Двубоят ще се играе от 18:30 часа българско време на "Зонензеещадион" в Рицинг, Австрия.

Любослав Пенев ще има възможност да види състоянието на своите футболисти в края на сезона. Досега нашите национали никога не са играли срещу отбора на Канада.

Треньорът Любо Пенев ще подготвя своите играчи за предстоящата кампания за Евро 2016. България попадна в една група с отборите на Италия, Хърватия, Норвегия, Малта и Азербайджан.

Това ще бъде втори квалификационен цикъл за Пенев начело на отбора. С изявите си в квалификациите за Мондиал 2014, България отново спечели доверието на феновете, след като „лъвовете“ запазиха шансовете си за класиране до последния двубой.

Отборът на Канада не би трябвало да представлява някаква опасност, но в никакъв случай не трябва да бъде подценяван. Канадците нямат победа в официален мач вече 19 месеца. Този двубой ще бъде изпитание за мотивацията на играчите.

Очаква се реализаторът на Авелино Андрей Гълъбинов да поведе атаката на тима подпомаган от Ивелин Попов, Станислав Манолев и Георги миланов. Последните трима направиха силно впечатление с добрите си изяви в руското първенство.

В централната част на терена ще оперира Симеон Славчев и Светослав Дяков. Защитата на България ще бъде по-различна с оглед на контузения Иван Иванов.

Йордан и Веселин Минев ще бъдат по двата фланга, докато Ники Бодуров и Георги Терзиев ще са в центъра.