България с медали на "Странджа"-та

България вече си осигури поне три медала при жените от международния боксов турнир “Странджа“. И трите най-малко бронзови отличия са в една категория – до 54 кг, където и трите ни представителки постигнаха победи в днешните 1/4-финални срещи.

Първа на ринга в зала “София“ се качи Розалия Пайчева, която се справи с китайката Киан Ши. Приятелката на Даниел Асенов, който не участва поради контузия, нанесе повече удари от азиатската си противничка и бе предпочетена от трима от петте съдии – 3:2 (29:28, 30:27, 27:30, 28:29, 29:28).

Нейна съперничка на полуфинала ще бъде друга българка – първата носителка на купа “Балкан“ Златислава Чуканова. Тя изигра много зрелищен мач, в който и за секунда не отстъпи от познатия си агресивен стил. Злати тотално обезличи испанката Лара Ребека Гарсия Мария със серия от удари и добра защита и не остави никакво съмнение у съдиите, като и петимата отсъдиха 30:27 точки в нейна полза.

Същия резултат постигна и най-опитната в отбора Стойка Петрова, която направи своеобразно завръщане на “Странджа“ след 2-годишно отсъствие. Носителката на медали от световни и европейски първенства победи с рутина рускинята Виктория Кулешова и в спор за място на финала ще срещне индийката Деви Маиснам.

До края на следобедната сесия на ринга ще се качат още 3 българки, а вечерта ще видим и трима наши боксьори.