България с 3 грации и 2 ансамбъла на Гран при в Москва

Три индивидуални гимнастички и два ансамбъла ще представят България на предстоящия турнир по художествена гимнастика от сериите Гран при в Москва. Надпреварата в руската столица ще се проведе от 28 февруари до 2 март.

Ансамбълът за жени ще стартира сезона в Москва, а ансамбълът за девойки ще участва в квалификациите за Младежките Олимпийски игри, които ще се проведат в Москва.

Българският ансамбъл за девойки ще се бори с Русия, Беларус и Азербайджан за първото място, което дава право на участие на Олимпиадата. Отборите ще играят съчетания с 5 обръча и с 5 чифта бухалки.

При жените ансамбълът на България ще бъде в конкуренция с още девет отбора за Купа Газпром, сред които домакините от Русия, Украйна, Азербайджан и други.

При жените ще участва Анастасия Киссе, а при девойките ще стартират Катерина Маринова и Ерика Зафирова. Девойките също ще участват в олимпийска квалификация.

Сред по-известните грации, които ще се пуснат в Москва личат имената на представителките на домакините Яна Кудрявцева, Маргарита Мамун, Дария Сватковская и Мария Титова, Мелитина Станюта (Беларус), Анна Ризатдинова (Украйна), Марина Дурунда (Азербайджан) и т.н.