България приема Балканското по плажен волейбол

В Букурещ се състоя Петнадесетата генерална асамблея на Балканската волейболна асоциация, наред с Източноевропейската, Средноевропейската и Северноевропейската волейболни зонални асоциации, както и Дивизията на малките страни.

Балканската волейболна асоциация е една от най-важните и активни структури на Европейската волейболна конфедерация (CEV). Неслучайно на заседанието в Букурещ участие взеха президентът на CEV Андре Майер, както и вицепрезидентите Александър Борачич и Ян Хроник.

На Петнадесетата асамблея присъстваха президентите на всички волейболни федерации, членки на Балканската асоциация - България, Сърбия, Гърция, Турция, Румъния, Молдова, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания и Македония.

В дневния ред бе избирането на нов президент на Балканската асоциация. За такъв бе избран президентът на Молдовската волейболна федерация - Артур Ромашчан (мандатът на президентите на Балканската волейболна асоциация е една година).

Бяха обсъдени отчети за дейността през изминалата година, както и календарът за настоящата, като вече са ясни страните домакини на Балканските първенства. Балканското първенство по плажен волейбол за мъже и жени тази година ще бъде в три турнира, като България ще бъде домакин на един от тях, а Сърбия и Румъния ще организират другите два.

Македония ще бъде домакин на първенството за младежи, а Сърбия на това за девойки. България успя да получи и домакинство на Балканското първенство за кадетки, а кадетите ще играят в Румъния. Турция ще организира Балканското за прекадети, а Сърбия първенството за прекадетки.