България и Сърбия завършиха наравно на европейското по бридж в Албена

галерия:

Младежите на България до 25 г. завършиха наравно 15-15 със Сърбия в среща от втория кръг на XXIII европейското първенство по спортен бридж в Албена.

 

"Трикольорите" ни стартираха със загуба с 11-19 победи точки в мача си с Холандия, а във временното класиране заемат 11 място от 22 отбора. Цветовете на страната ни в големия спортен форум защитават Диян Спасов, Стефан Скорчев, Живко Сидеров, Петър Иванов и Иван Сосюкин.

 

Днес българите ще спорят с Шотландия, Унгария и Дания. Девойките ни в състав: Грета Ангелова, Десислава Малакова, Ина Радославова, Ванда Сaдонкова, Симона Бонева и Антонина Цанкова, тръгнаха в шампионата на Стария континент с тежка загуба с 2-25 от Франция. Във втория кръг, който ще се доиграе днес, в момента губят с 36 импа от италианките. На родните ни "лъвици" им предстои и цял двубой с Унгария. Треньор на отборите ни е Теньо Тенев, а играещ капитан Тони Русев.

 

Лидери при младежите и девойките до 25 години са съставите на Франция. Италия и Израел допълват тройката в силния пол, а Холандия и Чехия правят компания на водача при момичетата. В неделя стартира първенството при младежите до 20 години, в което се включват 18 състава. Всички срещи се провеждат в спортната зала до хотел "Добруджа"в курортния комплекс.