Българските бриджори останаха на 2 точки от бронзовите медали

С голяма драма приключи европейското първенство по спортен бридж за младежи, което се проведе в Албена.

 

Българският национален отбор остана само на 2 точки от бронзовите медали при състезателите до 25 г., спечелени от Дания. В последните два кръга „трикольорите" ни отвяха Австрия с 25-5 точки, а след това и Германия с 25-4. Това обаче не им помогна да наваксат пасива след неубедителното им представяне в първата половина на шампионата.

 

Съставът на Израел стана шампион с 417 т. Със сребърните отличия се окичиха италианците с 398 т., следвани от Дания с 386 т.

 

При юношите до 20 г. българите също завършиха с разгромна победа с 25-2 над Чехия, но останаха 13-и. Полша взе титлата с 339,5 т. Тройката допълват Израел с 313 т. и Швеция с 302 т.

 

„В XXIII европейско първенството участваха 50 отбора от 25 държави. Искам да благодаря на Българската федерация по бридж и домакините от Албена за организацията. Всички Вие работихте с голям ентусиазъм и професионализъм, за да може това голямо събитие да премине успешно. Надявам се всички отбори да си тръгнат от този прекрасен курорт с добри чувства и приятни спомени", заяви по време на закриването президентът на Европейската бридж лига Ив Обри.