България без Демир Демирев на Европейското

снимка: Facebook

Демир Демирев отпадна от състава на България за европейското първенство по вдигане на тежести, което ще се състои от 5-и до 12-и април в Тел Авив (Израел).

Така България ще участва на шампионата с 8 представители при мъжете и 3 при жените. Демирев е с мускулна травма на крака и не може да се възстанови до началото на първенството.

Това заяви за БТА националният селекционер Иван Иванов. С контузии на първенството ще участват Милка Манева (63 кг), която е с изкълчен глезен и Александър Димитров (77 кг), който се оплаква от болки в гърба.

"Само Демир Демирев отпадна от състава. Другите двама имат шансове да попадат в шестицата, което е нашата цел. Притеснявам се от контузиите, но специално при Милка Манева има още седем дни до старта и се надявам да бъде възстановена", добави Иван Иванов.

При мъжете България ще представят Тодор Ченков (категория 56 килограма), Ферди Назиф (56 кг), Стоян Енев (62 кг), Ивайло Филев (62 кг), Диан Минчев (69 кг), Александър Димитров (77 кг), Иван Марков (85 кг) и Васил Господинов (94 кг).

При жените ще стартират Мая Иванов (53 кг), Милка Манева (63 кг) и Румяна Станчева (69 кг).