Българите в Сочи днес

снимка: Guliver/Getty Images

И днес на Олимпийските игри в Сочи има масирано българско участие, след като вчера видяхме цели 7 наши представители.

На 9-и февруари първи в екстремен парк ще се пуснат Георги Георгиев и Никола Чонгаров, които ще участват в спускането в ски-алпийските дисциплини - първо състезание в един от най-интересните спортове на XXII Зимни Олимпийски игри.

Стартът е с начален час 09:00, а в 10:00 е скиатлонът в ски-бягането при мъжете. Вчера Антония Григорова се класира на 56-о място, а двамата ни представители Веселин Цинзов и Андрей Гридин ще се опитат да подобрят това постижение. Дисциплината е смесена, като се бягат 15 килиметра класически и 15 километра свободен стил.

Следобед в 16:30 часа Десислава Стоянова трябва да се включи в спринта на 7.5 километра в биатлона, като се очаква тя поне да има по-добър ден в стрелбата в сравнение с мъжете, които записаха слабо представяне вчера и нямахме нито един състезател в топ 40.

Отново участие днес ще запише и Станислав Беньов - единственият ни зимен олимпиец, който до момента влезе в топ 40. Той ще се състезава в спускането с шейни в 16:30 и 18:30 часа.

Днес ще се разпределят общо 8 комплекта медали. В класирането до момента №1 е Норвегия с 4 медала (2 златни), а Канада и Холандия са с по 3 (по един златен).