Българите надвиха чужденците в Мача на звездите

галерия:

снимка: БТА

Отборът на българите победи този на чужденците в родното първенство с 95:88 (30:26, 28:34, 0:0, 37:28) в Мача на звездите в родния басклетбол, който тази година се година в Двореца на културата и спорта във Варна.

В чест на домакините - през третата част срещу българите играха баскетболисти от "златния" тим на Черно море Солвей Соди от 1997-2000 година.

Наградата за най-полезен играч в мача получи Асен Великов. В срещата взеха участие също легендарният треньор Симеон Варчев, най-добрият баскетболист на България в последните 15 години Тодор Стойков и "златният" тим на Черно море Солвей Соди от 1997-2000 година.

Баскетболисти, обличали екипа през сезоните 1997/1998, 1998/1999 и 1999/2000, се съблякоха по екип в Двореца на културата и спорта и играха една част срещу състава на Volkswagen, чиито цветове защитаваха само български баскетболисти. Сред тях бяха Калин Велчев, Едуард Вълчев, Юлиан Радионов, Тодор Стойков, Левен Белберов, Иван Друмев, Борис Стоянов, Росен Софрониев, Стефан Павлов, Спас Натов и др.

Конкурса за стрелба от тройката спечели Иван Лилов, който на финала победи Божидар Аврамов.

В надпреварата в стрелбата от тройката участваха Божидар Аврамов, Иван Лилов, Джордже Тресач, Педжа Стаменкович и Кристофър Дън.

Върнър Тейлър стана номер 1 в конкурса по забивки. На финала той прескочи автомобил, за да победи другия финалист Джеймс Анакрийн. В конкурса за умения спечели Шон Барнет.

Публиката в зала "Конгресна" пък бе подгрявана от младия баскетболен талант на Черно море Порт Варна и финалист в X Factor Атанас Колев.