Българин сътвори същинско чудо в стил Лестър в немския футбол и накара цяла Германия да говори за него

Чудо. Истинско чудо. Така може да се опише това, което стори Илия Груев във водения от него Дуисбург. Младият български специалист съумя да стори, така че "зебрите" да не изпаднат директно от Втора Бундеслига.

Дуисбург удари класния РБ Лайпциг с минималното 1:0 в последния кръг и ще играе бараж за оставане във второто ниво на немския футбол.

Безценният гол за тима от “Шауисланд Арена“ падна в 75-та минута, когато крилото Геори Шантурия реализира и донесе победата на своя отбор. 

Със спечелените три точки днес, Дуисбург си гарантира 16-то място в таблицата. По този начин плейоф между "зебрите" и третия в Бундеслига III Вюрцбюргер Кикерс ще определи кой ще играе във втория ешалон на германския футбол догодина. 

Вчера стана ясно, че домакинството на Дуисбург в един от тези два мача ще донесе на клубната каса допълнителни 300 000 евро.

Когато Илия Груев пое тима в момент от сезона, когато Дуисбург изглеждаще сигурен изпадащ и изоставаше на доста точки от спасителната зона - дори за бараж. Постепенно обаче бургазлията стабилизира отбора и резултатът е налице.

Медиите в Германия не пестят суперлативи за Груев, който ако спечели баража ще може гордо да каже, че е постигнал чудо, сравнимо с титлата на Лестър в Англия.