Блатер обещал Мондиал на Монголия!

галерия:

снимка: БТА/AP

Президентът на ФИФА Сеп Блатер обещал на Монголия страната да приеме световното първенство по футбол през 2050 г., разкрива английският „Дейли Мейл“. Швейцарецът бе преизбран в петък със 133 срещу 73 гласа за принц Али от Йордания и за пети път (от 1998 г.) ще бъде начело на световната футболна централа. Той оцеля въпреки гигантските корупционни скандали, които се разразиха през миналата седмица, и след които бяха арестувани 7 висши футболни функционери и бяха повдигнати обвинения на 14 души. Според властите в САЩ финансовите измами във ФИФА са за над 150 млн. долара.

Английският таблоид разполага със снимки, на които ясно се вижда как на дъска е написано, че Монголия ще приеме Купата на Азия през 2035 г. и световното първенство през 2050 г., а отдолу са подписите на президента на държавата Цахиагийн Елбегдорж и Сеп Блатер. Азиатската страна също така трябва да кандидатства за мондиалите през 2042 и 2046 г., пише още на дъската. 

Всичко това е заснето в сградата на Монголската футболна федерация в началото на 2011 г., а през юни с.г. Блатер бе избран за четвърти път начело на ФИФА. Монголия никога не се е класирала нито за Купата на Азия, нито за световно първенство и е под номер 200 от 209 в ранглистата на ФИФА. През 2011 г. Цахиагийн Елбедгорж заяви, че страната може да се превърне във футболна сила и да приеме мондиал.

Междувременно стана ясно, че 18 членки на УЕФА, сред които Русия, Испания и Франция, са гласували за Блатер, въпреки че президентът Мишел Платини призова за обединение срещу швейцареца. Шефът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов все пак е подкрепил принц Али.

Източник: Вестник "Преса"